Túlélte a dróncsapást a világhírű osztrák síelő – videóval

Az olaszországi alpesi sí világkupa szlalom versenyen a világ egyik legjobb síelője, az osztrák Marcel Hirscher megúszta, hogy egy rázuhanó drón ne találja el. Nagyon kevésen múlt a horrorisztikus baleset: a videón is látszik, hogy a drón centikkel a sportoló mögött csapódott be és tört darabokra a hóban.

A tévétársaságok a jobb képek érdekében a magasból drónokkal is közvetítik a versenyeket. Ezt a nézők is szeretik, hiszen gyakran látványos képeket láthatunk a drónokra erősített kamerákból.

A keddi futam során drón nagy magasságból, körülbelül 100 km/órás sebességgel zúgott a hóra, majd tört darabokra. Csak néhány lépésen vagy néhány tizedmásodpercen múlt, hogy nem a síelőre zuhant.

Hirscher azt nyilatkozta, hogy csúszás közben érezte, hogy történt valami mögötte.
Hirscher, Ted Ligety és többi sztárversenyző is kifakadt, hogy ilyen többé nem történhet meg, mert ebből súlyos baleset lehet. A versenyigazgató annyit tett hozzá: “épphogy elkerültük a katasztrófát.”

Hirscher később már viccesebb kedvében volt és az Instagramján azt írta az alábbi kép fölé: “Erős légi forgalom Olaszországban”.