Nem sikerült legyőzni Montenegrót, marad a bronzremény

Óriási küzdelemben a 1-0-ra és 2-1 re a magyar csapat vezetett, s 3-5-ről még egyenlíteni tudott ám a végén az erőtől duzzadó montenegróiak bedaráltak bennünket, és megérdemelten jutottak be a döntőbe, ami azt jelenti, hogy ott lesznek az olimpián is.

Bátori Bence (kék) igyekszik blokkolni Aleksandar Radovic lövését - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Bátori Bence (kék) igyekszik blokkolni Aleksandar Radovic lövését – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hiába védett remekül Nagy Viktor, s védekezett jól a magyar csapat, a negyedik negyedre a fizikálisan erősebb montenegróiak felül tudtak kerekedni. Válogatottunk rossz lövőszázalékkal próbálkozott gólt szerezni, úgy tetszett, Varga Dénestől várta mindenki a hálószaggató bombákat, ám őt gyakran két montenegrói is blokkolni tudta. A fiatal Mannherz Krisztián két találattal igyekezett “segíteni”, ám összességében: öt lőtt góllal nehéz meccset nyerni…

Maradt tehát a bronzmérkőzés a harmadik helyért a görögök ellen (a csoportküzdelmek rajtjánál 8-8 volt a két csapat összecsapásán az eredmény).

Válogatottunk áprilisban harcolhatja ki az olimpiai részvételt a Triesztben sorra kerülő, 12 csapatos tornán, amelyen négy együttes szerez riói indulási jogot.

Montenegró – Magyarország 8-5 (2-2, 2-1, 1-1, 3-1)
Gólok: N. Janovic, A. Ivovic 2-2, M. Janovic, Darko Brguljan, Drasko Brguljan és Vukcevic 1-1, illetve Varga Dénes és Manhercz 2-2, Hosnyánszky 1
.Szombaton 16.15-kor Görögország ellen játszunk a bronzéremért.