Győzelem ajándékba a lokis lányoktól a Komáromi bébinek – fotókkal

Isten hozott Komáromi Enikő Éva! Hatalmas molinóval köszöntötték a néhai Komcsi újszülött gyerekét a debreceni szurkolók. A lányok pedig igazi szülinapi bulit csináltak a Fehérvár elleni meccsből.

IMG_3018Csak a győzelem! Ezzel a felkiáltással vágtak neki a debreceniek a Fehérvár elleni rangadónak. Volt is mit törleszteni, hiszen a Vác elleni, szerdai Magyar Kupa meccset elszúrta a Loki. A 28-28-as végeredmény ugyanis a váciak továbbjutását jelentette. A bajnokságban viszont még bőven odaérhet akár a nemzetközi szereplést érő helyre is a DVSC-TVP. Ezért sem volt mindegy, hogyan végződik a Fehérvár elleni rangadó.

Galéria megnyitása (11 kép )

A fogadkozásnak megfelelően hatalmas iramban és óriási tettvággyal kezdett a Loki. A hazai rohamoknak csak ritkán tudta útját állni a vendég együttes, így aztán a tizedik perc környékén már öt góllal vezetett a hazai csapat. Azt persze senki sem gondolta, hogy itt véget is ér a meccs, főleg nem a vendégek, akik Bakó Botond időkérése után fel is jöttek két gólra, elsősorban Herr Anita gólerős játékának köszönhetően. A félidőre azért három gólt megtartott előnyéből a Loki, de a párharc abszolút nyitott maradt.

Fotók: Gurbán György, dehir.hu

Fotók: Gurbán György, dehir.hu

A második félidőt jobban kezdte a Fehérvár. A vendégek legalább olyan elánnal indultak neki a második játékrésznek, mint a Loki az elsőnek. Gólokat lőttek, vagy ha nem sikerült, minimum büntetőket harcoltak ki, a csereként beálló Gjorgjijevska pedig egymás után lőtte be a heteseket. A második félidő közepén már a vendég együttes vezetett két góllal. A debreceni lányok azonban nem estek kétségbe. A végig extázisban szurkoló B-közép átlendítette a holtponton a Lokit. Jött Klikovac és Deszpotovics és az utolsó öt percre már debreceni előnnyel fordultak a csapatok. A végjáték rendkívül kiélezett volt, de ezúttal a debreceniek bírták jobban fejben. Kazai buta szabálytalansága miatt az utolsó három percnek emberhátrányban vágott neki a Fehérvár, ami bőven elég volt a debrecenieknek. Deszpotovics tett pontot a meccs végére, és végül két góllal nyert a Loki, óriási csatában.

DVSC-TVP – Fehérvár KC 21-19 (12-9)
Debrecen, 1500 néző, játékvezetők: Bacs, Bóna
DVSC-TVP: LAJTOS – Slakta, KARNIK SZ. 6 (3), Kudor 1, B. KLIKOVAC 3, GARBUZ 4, Kelemen 3 -csere: Horváth Pásztor (kapus), DESZPOTIVICS 4, Sirián, Szilágyi Á. – Edző: Tone Tiselj
Fehérvár: Sipeki – Csáki 2, Mayer 2, Hajduch, Bandelier 1, Tápai Sz. 2, Tanabe – csere: HERR O. (kapus), Herr A. 4 (1) Isitate 2, TILINGER 3, Kazai, Gjorgijevska 3 (3). Edző: Bakó Botond

Az eredmény alakulása.
8. p.: 5–2. 15. p.: 9–4. 21. p.: 11–9. 29. p.: 12–9. 39. p.: 12–14. 45. p.: 17–17. 49. p.: 18–18. 56. p.: 20–18.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 7/4.

MESTERMÉRLEG
Tone Tiselj:

– Nagyon örülök a sikernek, mert a lányok rengeteget dolgoztak, s a lelkeknek is kellett ez a győzelem. Ehhez kellett csodálatos szurkolótáborunk, amelyhez nincs hasonló Magyarországon. Ilyen hangulatban a lányok az utolsó leheletükig harcolnak a sikerért!
Bakó Botond:
– Egy ilyen kevés gólos meccsen döntőek a kihagyott ziccerek és hetesek. A védekezésünk rendben volt, de távolról nem voltunk eredményesek. Az a csapat nyert, amelyik a kiélezett hajrában többször volt eredményes.

További eredmények:

MTK Budapest – Siófok KC                                           25–25
FTC-Rail Cargo Hungaria – Dunaújvárosi Kohász KA  32–22
Győri Audi ETO KC – Ipress Center-Vác                       38–22

A tabella:

1. FTC                    16 meccs/31 pont
2. Győr                               16/30
3. Dunaújváros                   16/22
4. Siófok                             15/21
5. Érd                                 15/20
6. Fehérvár                         16/15
7. DVSC-TVP                     16/14
8. MTK                                16/12
9. Vác                                  16/12
10. Békéscsaba                   15/ 5
11. Mosonmagyaróvár         15/ 4
12. Budaörs                         14/ 0