Debreceni páros a Vidi ellen: egy győzelem, egy vereség

A bajnoki címvédő Videoton vendégeként játszott szombaton két felkészülés mérkőzést a DVSC-TEVA együttese. Az első találkozót a hazaiak, a másodikat a debreceniek nyerték.

A fehérvári Kovács kever Korhut, Tisza és Varga őrizetében - Fotó: vidi.hu

A fehérvári Kovács kever Korhut, Tisza és Varga őrizetében – Fotó: vidi.hu

Az első meccsen a Videoton erős kezdővel állt fel, a Loki pedig vegyes csapattal futott ki a pályára. A gól nélküli 45 perc után a folytatás sok helyzezet hozott mindkét oldalon, s négy gólt is láthatott a ködös időben didergő néhány néző.

Két fehérvári találat után a Loki a 65. percben szépített: Ferenczi bal oldalról adott középre, s Tisza Tibor 8 méterről lőtt a kapuba. A 71. percben Coulibaly is betalált, de gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Holman Dávid közelről fejelt mellé, Tisza Tibor lövésénél pedig egy védő mentett a gólvonalról. A 81. percen Holman beadása után Varga József a kapufát találta el, öt perccel később a Loki válogatott középpályása ismét helyzetbe került, ezúttal közelről fölé csúsztatott. Egyenlítés helyett a hajrában a Videoton szerzett újabb gólt
– a lefújás előtti pillanatokban a volt lokista Fecezsin állította be a végeredményt.

A nap második mérkőzésén Horváth Zsolt és Bódi Ádám góljának jóvoltából a Loki nyert. Ezúttal is a Vidi szerezte az első találatot, de nem sokkal később egyenlített a Loki. Ezután Takács Tamás, Lázár Pál és Horváth Zsolt előtt is adódott lehetőség. A 43. percben Bódi 22 méterről küldött szabadrúgásgólja már a debreceniek előnyét jelentette. Szünet után Kulcsár Tamás bal oldali beadását követően Horváth előtt nyílott gólszerzési lehetőség, de a Videoton kapusa nagyot védett. Ezután Kondás Kristóf lőtt élesen kapura a bal oldalról, a védők azonban a gólvonalnál felszabadítottak. A 76. percben Kertész Tamás egy ütközés során megsérült, le kellett cserélni, helyén Bereczki Dániel folytatta.

Videoton – DVSC-TEVA 3-1 (0-0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion edzőpálya.
Videoton: Danilovics – Nego, Juhász, Lang, Stopira – Heffler, Simon – Haraszti, Kovács, Géresi – Feczesin.
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Máté, Szatmári (Brkovics, 46.), Kinyik (Korhut, 46.) – Bereczki (Szakály, 46.), Varga J., Tisza, Ferenczi – Coulibaly, Sidibe (Holman, 46.)
Gólok: Kovács I. (47.), Lang (55.), Feczesin (90.), illetve Tisza (65.)

Videoton – DVSC-TEVA 1-2 (1-2)
Videoton: Kovácsik – Szolnoki, Vinicius, Fejes, Sejben – Tischler, Soumah, Paudits, Kiprich – Varga B., Kovács S.
DVSC: Radosevic (Deczki, 76.) – Lázár, Mészáros, Brkovics (Kinyik, 46.), Korhut (Kondás, 46.) – Bódi (Berdó, 60.), Jovanovic, Holman (Kulcsár, 46.), Szakály (Sándor T., 46.) – Horváth Zs., Takács (Kertész 60., Bereczki 76.).
Gólok: Paudits (8.), illetve Horváth Zs.( 11.), Bódi (43.)