Futás a dobogóra! A csapatkapitány érmet vár a Lokitól

A héten elkezdte a felkészülést a DVSC-TEVA csapata a tavaszi szezonra.

A tavaszi nagy futás rajtja. Célszalag a dobogónál. - Fotó: dvsc.hu

A tavaszi nagy futás rajtja. Célszalag a dobogónál. – Fotó: dvsc.hu

A pallagi edzőközpontot, a Debreceni Labdarúgó Akadémia pályáit a hétfő-keddi havazás után speciális gépekkel tisztították le. Nem csak a füves, hanem a műfüves pályákat is megszabadították a hótól, hiszen az utánpótlás számára szintén megkezdődött a munka – a héten már felméréseket végeznek a gyerekek, hétfőtől pedig minden korosztály számára edzések lesznek.

Az NB I-es tabella hetedik helyén álló csapatból két légiós a klub engedélyével néhány nap haladékot kapott a csatlakozásra. A holland Geoffrey Castillion szerdán, a francia Adamo Coulibaly csütörtökön kezdi el a munkát. Rajtuk kívül mindenki megérkezett, és belevetette magát a munkába. Visszatért Kertész Tamás, aki az előző idényt Békéscsabán töltötte kölcsönben. A hosszú ideje sérült két kapus, Nenad Novakovics és Balogh János még külön edz a csapattól, a többiek teljes értékű munkát végeznek.

A pihenő háromhetes volt, és a felkészülési időszak is rövidebb lesz a megszokottnál, de Szakály Péter, a Loki csapatkapitánya ezt nem bánja.

Szerintem ez az ideális, vagyis ha nem olyan túl hosszú a szünet és az utána következő felkészülési időszak – fogalmazott Szakály Péter a dvsc.hu portálon. – A bajnokság után megkaptuk a programot, mindenki az alapján készült, vagyis nem a nulláról kell kezdeni, hanem bizonyos edzettségi szintről folytathatjuk a munkát. Pozitívnak tartom azt is, hogy hamarabb kezdődik a bajnokság. Reméljük, adottak lesznek a feltételek, mert problémát szokott jelenteni, hogy néha még márciusban sem lehet igazán minőségi futballt játszani. Bízzunk benne, hogy az időjárás kegyes lesz. Most elég hideg van, a hó is megérkezett, de remélem, mire elkezdődnek a tétmeccsek, addigra javul az idő, és jó pályákon lehet játszani.

Szakály Péter beszélt arról is a klub internetes honlapján, hogy mire számít a tavaszi szezonban. Mint elmondta, a dobogó mindenképpen reális cél.

Első ránézésre nem túl szép, hogy a hetedik helyen állunk, de csak egy győzelemre vagyunk a dobogótól. Az a célunk, hogy odaérjünk. A Ferencváros előnye már akkora, hogy szinte elvehetetlen a bajnoki cím tőlük, de a második, harmadik hely abszolút elérhető. Ennek szellemében készülünk. Ami a riválisokat illeti, az Újpest nagyon egyben van, feljött a végére, de ugyanez elmondható a Videotonról is. A másodiktól a hetedik-nyolcadik helyezett csapatig nagyon kiegyenlített a mezőny, nüanszok dönthetnek a helyezésekről. Abban kell jobbnak lennünk a többiektől, hogy ezeket a nüanszokat hogyan tudjuk kihasználni, miként tudjuk lehetőségeinket gólokra, győzelmekre váltani.