Sorozatban harmadik hazai meccsükön maradtak alul a debreceni hokisok

A Fehérvár 6-3-ra győzött a Debrecen vendégeként a jégkorong Mol Liga keddi játéknapján. Mivel a tabellán ötödik Újpest viszont győzelemmel zárta aktuális fellépését, ezért a fővárosi gárda megelőzte a táblázaton hajdúsági riválisát. A debreceniek zsinórban harmadik hazai meccsüket veszítették el – mindhárom dobogós nyerni tudott a Hajdúságban. A bajnok DVTK nehezen, a második helyen álló MAC kiütéssel, a tabellán harmadik Fehérvár pedig különösebb megerőltetés nélkül.

Már 5-0-ra is vezettek a fehérváriak, majd kiengedtek, így a debreceniek kozmetikáztak az eredményen. Borogyin két hét után védett újra, 5 lövésből 2 gólt kapott.

A dobogóért küzdő csapatok rangadóján Jevgenyij Muhin, a Debrecen edzője visszanyúlt korábbi orosz kapusához, Borogyinhoz. Nem bizonyult jó döntésnek, a 10. percre Holmberg és Grieve is bevette a debreceni kaput. Muhin kapust cserélt, de Vay sem járt jobban, Krogh és Becze még tovább növelte a fehérvári előnyt. A 26. percben Kocsis is betalált. A vendégek az ötgólos előny tudatában kiengedtek, másfél perccel később Godó szépített, a harmad végén pedig Kovács Bronson révén kihasznált egy emberelőnyt a DHK. A záró húsz percben Vaszjunyin tovább kozmetikázta az eredményt, Hamvai pedig megtörte a vendégek gólcsendjét és beállította a 6-3-as végeredményt. A Fehérvár megerősítette a 3. helyét a tabellán, a DHK visszacsúszott az 5. helyre, mert megelőzte az UTE.

Pénteken Miskolcon a listavezető, hétfőn Budapesten a második helyen álló MAC otthonában lép jégre a debreceni csapat.

Debreceni Hoki Klub – Fehérvár AV19                3-6 (0-4, 2-1, 1-1)
Debrecen Jégcsarnok, játékvezetők: Halassy, Gangel, Sipos, Muzsik.
DHK: Borogyin (Vay) – Hetényi, Kovács, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin – Kunajev, Szerman, Saluga, Kozlovszkij, Trosin – Csíki, Wéber, Vincze P. T., Godó, Izsák – György, Hári, Tanka. – Edzők: Jevgenyij Muhin és Igor Razov.
Gólok:Godó (27. perc – assziszt: Vaszjunyin és Berta), Kovács (39. – a: Vasszjunyin és Berta), Vaszjunyin (45. – a: Berta és Kunajev), illetve Holmberg (5.), Grieve (10.), Krogh (12.), Becze (19.), Kocsis (26.), Hamvai (55.)
Kiállításpercek: 6, illetve 4
Kapura lövések: 24, illetve 20

A nap másik meccsén:
UTE – Dunaújvárosi Acélbikák 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) – hosszabbítás után

A tabella:
1. DVTK Jegesmedvék              36 meccs/87 pont
2. MAC Budapest                                  36/86
3. Fehérvár AV19                                  35/62
4. UTE                                                   37/54
5. Debrecen                                           38/53
6. Ferencváros                                       37/47
7. SC Csíkszereda                                 36/45
8. Dunaújvárosi Acélbikák                      38/39
9. Corona Brasov                                   35/19