Elhunyt az egri stadion névadója, az egykori debreceni edző

Életének 95. évében elhunyt Szentmarjay Tibor, az egri labdarúgás legendás alakja. Szentmarjay remek képességű középhátvéd volt, majd nagyszerű edző lett, az egriek első élvonalbeli idényében is ő ült a kispadon. Az egri városi stadion 2011 nyara óta az ő nevét viseli.

Játékos és edzői pályafutása Egerben, illetve Heves megyében több mint 60 évet ölel fel. Játékosként szerepelt az egri NB II-es csapatban, majd az ő irányításával jutott fel és szerepelt először az NB I-ben az Egri Dózsa, 1967-ben.

A hetvenes évek második felében, a nyolcvanas évtized elején Miskolcon, illetve Debrecenben is edzősködött, városunkban az NB II-es DMTE csapatát irányította.

Az idősebbek tudják, hogy 1973 szeptemberében összeolvadt az MGM Debrecen, a Debreceni Építők és a Titász Elektromos csapata, s Debreceni Munkás Testedző Egyesület (DMTE) néven újjáalakult az századforduló idején már DMTE néven szerepelt klub. Az új futballklub 1979-ben egyesült a Debreceni VSC csapatával. A fúziós klub, a DMVSC a tizedik születésnapján szétvált, azóta a klub neve ismét Debreceni Vasutas Sport Club.