Debreceni pólóssal a soraiban lett tornagyőztes a Benedek-csapat

Harmadik mérkőzéséát is megnyerte így pontveszteség nélkül lett tornagyőztes a szlovákiai felkészülési vízilabdatornán a magyar válogatott.

Benedek Tibor szövetségi kapitány együttesében pénteken, a franciák ellen a debreceni Lévai Márton védte a kaput, szombaton a hazaiak elleni meccsen Bisztritsányi Dávid szerepelt e poszton, vasárnap pedig az első két negyedben Bisztritsányi, szünet után pedig Lévai jutott játéklehetőséghez.

Magyarország – Románia 17-14 (5-2, 2-2, 5-6, 5-4)
Gólszerzők: Erdélyi 4, Manhercz K. 4, Bátori 3, Tóth M. 2, Salamon, Bedő, Gór-Nagy, Vámos, illetve Negrean 6, Ghiban 3, Radu 2, Gheorghe 2, Chioveanu

Szlovákia – Franciaország 10-8 (5-3, 2-2, 2-2, 1-1)

A torna végeredménye:
1. Magyarország 9 pont
2. Szlovákia 6 pont
3. Románia 3 pont
4. Franciaország 0 pont

Bátori Bence és Manhercz Krisztián megosztva gólkirály lett, egyaránt 10 találattal.

Hasznos volt ez a torna, amely egyben a felkészülésünk első három napját jelentette. Nagyon sok pozitív élmény ért, ez jó alap a folytatásra. Főleg a kevésbé rutinos játékosoknak volt ez jó lehetőség. Felvehették a ritmust, amelyet később fokozni kell – összegzett Benedek Tibor.

A válogatott hétfőtől Budapesten készül tovább az Európa-bajnokságra, a két ünnep között Zágrábban edzőtáborozik, majd január elején Győrben, a Volvo-kupán Olaszország, Spanyolország és Szlovákia legjobbjaival játszik felkészülési mérkőzést.

Az Európa-bajnokság a mieink számára január 11-én kezdődik a görögökkel vívandó csoportmérkőzéssel.