Jézus maga a fény: ég a negyedik gyertya is Debrecenben – videóval

Aranyvasárnap is tömeg volt a főtéren. Sokan gyertyával a kezükben várták az énekes menetet a Nagytemplom előtt. Az ünnepséget Komolay Szabolcs alpolgármester nyitotta meg, aki kiemelte: a fény az ünnep közeledtét jelzi.

A lángot gyerekek is őrizték

A lángot gyerekek is őrizték

– Nem véletlen, hogy a fény jelzi a karácsony közeledtét, hiszen Jézus maga is a fény, a világ világossága, aki azért küldetett a világba, hogy elhozza nekünk a szeretetet és világosságot gyújtson a lelkünkben – fogalmazott Komolay Szabolcs.

KOmolay

A negyedik vasárnap Fekete András görög katolikus parókus adventi üzenetében a betlehemi láng fontosságáról beszélt.

– Ez a betlehemi fény, ami betölti mostantól kezdve hajlékainkat és templomainkat, azt jelenti, hogy velünk, veletek, családjainkkal mindannyiunkkal, velünk az Isten – mondta Fekete András parókus.

Krakomperger Zoltán plébános szerint az ember nagysága akkor mutatkozik meg, ha van mit megköszönnie. Az adventi időszakban fontos, hogy törekedjünk arra: adventi emberekké váljunk. Ehhez pedig elengedhetetlen a hálás lelkület.

– A hálás lelkület az embert újra megtanítja gyermek lenni gyermetegség nélkül. Újra elvezeti az embert arra, hogy csodálkozzon rá, hogy velünk az Isten – mutatott rá Krakomperger Zoltán.

Az adventi koszorú négy gyertyáját a Betlehemből, Jézus születésének helyéről hozott lánggal gyújtották meg az egyházak képviselői Komolay Szabolcs alpolgármesterrel. A jelenlévők pedig mécsesben vihették haza a betlehemi lángot.

DehirSokan mentek el a betlehemi lángért