Zaciba dobták a lopott pisztolyt és az ékszereket a betörők

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi december 16-án feljelentést tett a Pocsaji Rendőrőrsön arról, hogy betörtek a házába és onnan egy flóbert lőfegyvert és a hozzá tartozó lőszereket, illetve aranyékszereket vittek el.

A rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható R. Csabát, Sz. Jánost, V. Ferencet és Gy. Endrét. A nyomozók konyári és pocsaji lakosokat gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A gyanúsítottak elismerték a bűncselekmény elkövetését és elmondták, hogy az ékszereket egy debreceni és egy nyíregyházi zálogházban értékesítették. A nyomozás adatai szerint a négy férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy december 15-én betörtek egy és másik pocsaji házba és onnan készpénzt és aranyékszereket tulajdonítottak el. A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett férfiak előzetes letartóztatását az illetékes járásbíróság elrendelte.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terheltek ellen lopás bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.