Totógyilkos eredmény az Australian Open női döntőjében

A 7. helyen kiemelt német Angelique Kerber nyerte az Australian Open tenisztorna női versenyét, miután a több mint két órás szombati döntőben 6:4, 3:6, 6:4-re győzött a világranglistát vezető Serena Williams ellen.

Sokat ér a bajnoknő autogrammja

Sokat ér a bajnoknő autogrammja

Az amerikai teniszezőnek így tovább kell várnia 22. egyéni Grand Slam-győzelmére, amellyel beérné a német Steffi Grafot. Kerber viszont éppen honfitársnője nyomdokaiba lépett, hiszen német teniszező utoljára Graf uralkodói időszakában diadalmaskodott utoljára a négy szuperverseny egyikén.

Kerber élete első GS-fináléját vívta, s tökéletes játékán egyáltalán nem látszott az idegesség: nyugodt tenisszel rukkolt elő. Győzelméhez kellett az is, hogy a hatszoros Australian Open-bajnok Serena (főleg az első játszmában) jóval megszokott formája alatt teljesítsen. A folytatásban azonban világelsőhöz méltóan teniszezett, ám Kerber végig nagyszerűen küzdött, s szinte hiba nélkül teniszezett.

Érdekeség, hogy a kéthetes torna nyitónapján, a legjobb 64 közé jutásért a Misaki Doi ellen csak meccslabdát hárítva tudott nyerni (6:7, 7:6, 6:3), ám aztán szettveszteség nélkül menetelt előre, a negyeddöntőben például a kétszeres Grand Slam nyertes volt világelső fehérorosz Azarenkát búcsúztatta.

Mostani tornagyőzelmével Kerber a hatodik helyről a másodikra ugrik előre a világranglistán.

A férfi döntőt vasárnap délelőtt, magyar idő szerint fél tíztől vívja a címvédő világelső szerb Novak Djokovics és a 2. helyen kiemelt brit Andy Murray.