Taylor Swift még az AC/DC-t is lenyomta a koncertjeivel

Az amerikai Pollstar.com internetes magazin összegyűjtötte azoknak a névsorát, akik az elmúlt egy évben a legtöbb pénzt keresték a koncertjeikkel.

Taylor Swift

Taylor Swift

A lista élén az amerikaiak tinibálványa, Taylor Swift végzett, aki az összeállítás szerint meghódította a világot. Közel két és fél millió ember előtt énekelt és 250 millió dollárt keresett a fellépéseivel.

A névsorban egy igazi nagy visszatérőt is találhatunk, ugyanis történetük legnagyobb koncertkörútjával a második helyet csípte meg, nem kevesebb mint 180 millió dollárt játszottak össze maguknak 2015-ben.

A képzeletbeli dobogó harmadik helyére az előző évben nem kevés belső krízissel sújtott One Direction ért fel, a népszerű fiúbanda  közel 159 millió dollárra tett szert tavalyi koncertsorozata révén.

A lista legjobb tíz előadói között ott találjuk még a U2-t, a Foo Fighters-t, a Fleetwood Mac-et, Ed Sheerant, Kenny Chesney-t és Garth Brooks-ot. A Rolling Stones éppen hogy befért a top tízbe a maga 109,7 milliójával, Madonna viszont lemaradt, csak a tizenegyedik lett 88 millió dolláros bevételével. A húszas lista utolsó helyén Neil Diamond végzett, 68 millió dollárral.

A listán szereplő előadók összesen több mint 2,2 milliárd dollárt kaszáltak, 24 millió koncertjegyet adtak el úgy, hogy a tikettek átlagértéke 91 dollár, azaz mintegy 28 ezer forint körül mozgott.