Segítsen szavazatával a debreceni diákoknak osztálykirándulást nyerni!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. harmadik alkalommal hirdette meg ’Álomút’ című rajzpályázatát, az utakkal és a közlekedéssel kapcsolatos rajzokat vártak a gyerekektől. Kaptak is, több mint kétezret.

A szakmai zsűri már kiválasztotta az öt kategória győzteseit (1-2., 3-4., 5-6., 7-8. osztály, valamint a gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek), akik az ötezer forintos vásárlási utalványon kívül az osztályukkal együtt elutazhatnak a Magyar Közút Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményébe.

A Petőfi Sándor Általános Iskola 3. c. osztálya a szavazatukat kéri

A Petőfi Sándor Általános Iskola 3. c. osztálya a szavazatukat kéri

Rajtuk kívül – a zsűri döntése alapján – a legjobb 52 rajz jutott be az állami közútkezelő Facebook-oldalunkon keresztül bonyolított szavazásra, ezen rajzok alkotói közül kerül ki a közönségszavazás győztese. A legtöbb kedvelést kapott pályamű készítője és osztálya szintén egy osztálykirándulást nyer Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába.

A debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola tanulójának, Végh Eszternek a rajza nagy versenyben van a győzelemért egy szekszárdi iskolás rajzával. Egy like-kal hozzásegíthetik őt és osztályát a győzelemhez. Az 52 rajz közül több másik alkotója is debreceni diák, itt tudnak szavazni az alkotásaikra (a voksokat február 8-án, hétfőn 10 óráig lehet leadni):

Az út összeköt minket – Végh Eszter
Kőomlás – Horváth Gábor
Hídépítés – Rézműves Dorina
Az Útinform dolgozói munkában – Deák Barbara
Éjszakai útjavítás – Deák Dóra
Útépítők munka közben – Fegyver Gábor