Rászorulók kapták a fenyőket, melyeket debreceni gyerekek díszítettek fel

Több száz óvodás, kisiskolás még november 26-án díszítette fel azt a huszonnégy cserepes fenyőfát, amelyek eddig a város főterén a Mindenki Karácsonyfája közelében hirdették az összefogás és az önzetlen  szeretet erejét. A Debreceni Karitatív Testület és Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. december 23-án ezeket a karácsonyfákat ajándékokkal együtt rászoruló családoknak adta át.

A fenyő mellé élelmiszert és más ajándékokat is kaptak a családok

A fenyő mellé élelmiszert és más ajándékokat is kaptak a családok

Az ajándékosztásnak köszönhetően Szabó Klára ötgyermekes édesanyának és családjának is szebb lesz a karácsonya. Az adományokat Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője és Balogh Barna, a Debreceni Karitatív Testület elnöke, a Magyar Református Szeretetszolgálat lelkész-igazgatója adta át. Klára, aki korábban egy debreceni szállodában dolgozott és még sohasem kért és kapott ilyen jellegű segítséget, könnyeivel küszködve köszönte meg a felajánlást. Az, hogy milyen jó helyre került a sok-sok ajándék és alapvető élelmiszer, mi sem bizonyítja jobban, hogy az édesanya egyedül neveli gyermekeit. Egyik kislányának izomsorvadásos betegsége miatt pedig már dolgozni sem tud, emiatt a család nagyon szűkös körülmények él Nyíl utcai otthonában.

– Ez az anyuka egy hős anya, aki egy mozgáskorlátozott nagyon édes kislányt és még másik kettőt nevel. Nekem egy óriási öröm, hogy egy ilyen helyre juthattunk el karácsonykor, ahol szeretettel fogadják azt, amit mi szeretettel adunk – hallhattuk Balogh Barnát, a Debreceni Karitatív Testület elnökét.

fenyoajandek2Bódor Edit ügyvezető elmondta, nem csak karácsony idején hanem jövőre is próbálnak segíteni a debreceni családon. Az édesanyának ugyanis a méltányosságból megállapított gyermekgondozási segélye 2016-ban lejár, ezért minden anyagi és más jellegű segítségre nagy szükség van.

A többi fenyőfát és szeretetcsomagokat szintén olyan családok kapták meg, akiknek másképpen nem lett volna lehetőségük idén karácsonyfát állítani.