Negyven munkahelyet teremtettek az új gyárral Újfaluban

Öt hónap alatt készült el a bálázóháló- és zsineggyártással foglalkozó társaság új üzemcsarnoka. Az avatóünnepségen Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár azt mondta: bizakodásra ad okot, hogy egyre több külföldi befektető érkezik az országba. A cél, hogy minél több vállalat válassza ezt a térséget.

Már háromszáz dolgozójuk van

Már háromszáz dolgozójuk van

– Az, hogy a Tiszántúlon ilyen csúcstechnológiát alkalmazó, a világ egyik legfejlettebb gazdaságát, az izraeli gazdaságot képviselő cégek jelennek meg, ez azt jelenti, hogy van ebben a térségben hatalmas lehetőség, és az Epack példáján szeretnénk, hogyha mások is haladnának, és ezen nap, mint nap dolgozunk – hallhattuk Magyar Leventét.

Az izraeli anyavállalat főtevékenysége a mezőgazdasági csomagolóanyag-gyártás, a világ bálaháló-piacának több mint felét ők birtokolják. A berettyóújfalui társaság ügyvezetője beszédében úgy fogalmazott: a 90 százalékban külföldi piacra termelő vállalkozás nagyban hozzájárult a térség fejlődéséhez az elmúlt 6 évben.

– 2009 óta 9 milliárd forintot invesztált a gyár fejlesztésébe a tulajdonos, és egyre jelentősebb összegeket. 2014-ben 10 millió eurót, ez az új csarnok pedig közel 7 millió euróba került – mondta el Győrfi Sándor, az Epack Kft. ügyvezető igazgatója.

A beruházással negyven új munkahelyet hozott létre a társaság, így már csaknem háromszáz dolgozót foglalkoztatnak Berettyóújfaluban.