Már nem állítják sárgán villogóra a lámpákat a kiskörút kereszteződéseiben

A nyugati kiskörút második – az Arany János utcától az Erzsébet utcáig tartó – szakaszának novemberi átadása változásokat hozott a forgalmi rendben, a keresztező utcák forgalmát  ugyanis alárendelték a kiskörút forgalmának, mind a két meglévő szakaszon.

Decemberben ez az autós még csak ne mis lassított

Decemberben ez az autós még csak ne mis lassított

A kiskörúton található csomópontokban így a korábban megszokottakkal ellentétben már nem a Széchenyi, illetve a Miklós utcán, hanem az Antall József, illetve a Tisza István utcán, azaz a kiskörúton közlekedőknek van elsőbbségük.

Az érintett kereszteződésekben jelzőtábla és útburkolati jel is egyértelműen jelzi az új forgalmi rendet, sokan azonban ezeket nem vették figyelembe, és megszokásból vezettek.

Amikor a szokás szerint működtek a jelzőlámpák, nem volt gond, hiszen akkor a piros megállította az autósokat, de hétvégén és az éjszakai órákban, amikor csak sárgán villogtak a lámpák, az autósoknak a stoptábla miatt kellett volna megállniuk. Ezt hagyták sokan figyelmen kívül, s emiatt a két kereszteződésben több személyi sérüléssel járó baleset is történt.

A napokban arra lettünk figyelmesek, hogy éjszaka is a megszokott módon működnek a jelzőlámpák, s nem kapcsolták azokat sárgán villogóra. Megkeresésünkre a Debreceni Polgármesteri Hivatal közölte, döntést hoztak arról, hogy ez most már így lesz: éjszaka és hétvégén is a rendes üzemben működnek a lámpák a kiskörút kereszteződéseiben, hogy megelőzzék a baleseteket.