Horror a bánki általános iskolában: kutyák téptek szét több tucat állatot

Tavaly ősszel nyitotta meg kapuit az új református általános iskola Debrecen Bánk városrészében. Mivel az iskola erdei környezetben van, állatokat is tartanak, hogy azokkal megismerkedhessenek a gyerekek. Azaz már csak tartottak, szerda hajnalban ugyanis kutyák mészároltak le egy őzikét – amit a vadásztársaság engedélyével tartottak –, emellett tíz tyúkot, őt libát, három gyöngytyúkot és egy kacsát.

Illusztráció

Illusztráció

A vérben úszó állatokra ráadásul a gyerekek találtak rá, akiknek érthetően nagy trauma volt ez, hiszen nagyon szerették az állatokat, az őzike a szemük előtt nőtt fel, olyan szelíd volt, hogy meg lehetett simogatni.

Búzás Dénes lelkész a Dehir.hu-nak elmondta, már hétfőn volt egy aggasztó jel. Akkor az őzikét harapta meg durván egy kutya, a hátsó combjából kiharapott egy darabot. Az iskola már akkor kihívta a rendőrséget, s jelezték, hogy valószínűleg vad kutyák vannak a környéken. Az őzet egy állatorvos látta el, és a biztonság kedvéért egy belső részre, egy zártszelvényből és dróthálóból készült kennelbe vitték be, ahol a baromfik is voltak.

A tragédia mindezek ellenére történt meg két nappal később. Szerdán hajnalban több kutya széttörte a kennelt, szétszaggatták a dróthálót, és minden ott lévő állatot lemészárolt.

Búzás Dénes lelkésztől megtudtuk, hogy a rendőrök szőrmintákat vettek, s keresik a kutyákat, körbejárták a környékbeli tanyákat is.

A bánki óvodába és az iskolába 140 gyerek jár, a lelkész most őket félti a vad kutyáktól. Az iskolások eddig felnőtt felügyelet nélkül várták az iskolabuszt az intézmény előtt kialakított buszmegállókban, most különösen kell figyelni rájuk. Búzás Dénes abban bízik, hogy a rendőrök minél hamarabb megtalálják a kutyákat, melyek lemészárolták állataikat.

Kerestük a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot, ők későbbre ígértek tájékoztatást. Amint kapunk tőlük információkat, frissítjük a cikkünket.

Egy héten belül ez már a második brutális kutyatámadás Debrecenben. Szombaton a Hosszúpályi út környékén három kutya támadott meg egy 39 éves debreceni férfit, aki sétálni indult. A kutyák a férfit többször megharapták, ezért ő a Kondoros-csatornán is átgázolt, hogy elmeneküljön, de az ebek oda is követték. Mire a férfi eljutott a Hosszúpályi útig, testét számtalan kutyaharapás, karmolás borította. Az állatok minden ruhát letéptek róla, már csak egy póló és cipó volt rajta a rendkívül hideg időben. Egy autós segített neki, és vitte el a mentőállomásra. A férfin azóta több műtétet végrehajtottak a Kenézy Gyula Kórházban. A három kutyát (boxer és harci kutyák keverékei) most a bánki gyepmesteri telepen őrzik. Az állatok azóta nyugodtan viselkednek.