Futsal NB I: remek meccs, könnyed MVSC-siker a Haladás elleni rangadón

A Mezei-Vill legfontosabb hazai bajnoki mérkőzésének számított a tabella második helyén álló Haladás elleni berettyóújfalui rangadó. A bronzpozícióban álló hajdúságiak a győzelem jóvoltából egy pontra megközelítették szombathelyi ellenlábasukat.

Ötöst rámolt a vasiak kapujába a nagyszerően játszó MVFC - Fotó: futsalhungary.hu

Ötöst rámolt a vasiak kapujába a nagyszerően játszó MVFC – Fotó: futsalhungary.hu

Trencsényiéknek csak a győzelem lehetett a mérkőzés egyetlen jó eredménye, mégsem rontottak rá a Halira, a biztonság fontosabb feladatnak számított. Az 5. percben Klochko jobboldali lövése megpattant egy Haladás védőn, a gellert kapott labda a meglepett Tyukász mellett a rövid sarokba kötött ki (1-0). A félidő második felére a játék kiegyenlítődött, az izgalmak azonban nem csökkentek. Az utolsó öt-hat percben a Haladás játékosok többször is próbára tették Tihanyi képességeit, de a hazaiak hálóőre remek formát fogott ki, nem esett újabb gól.

A második játékrészben ismét egy megpattanó labda hozta az újabb újfalui gólt: Dávid szabadrúgása talált utat a vasiak kapujába (2-0). A Berettyó átvette a játék irányítását, a hazaiak nagy kedvvel és szívvel, magabiztosan futsaloztak, bár a Haladás mindent megtett, már nem tudta kétségessé tenni a mérkőzés kimenetelét. A 31. percben Gál egy védővel a nyakán elfutott a jobboldalon, majd a kilépő Tyukász felett a hálóba emelt (3-0).

A szépítést Gyurcsányi félfordulatos remek lövése hozta (3-1). ám egy percen belül ismét háromra nőtt a Mezei előnye. Gál a felezővonalnál szerelte Hajmásit, a Hali vészkapusát, majd két lépés után az üres kapuba csavarta a labdát (4-1). A kegyelemdöfést a 36. percben Rábl adta meg, aki Gálhoz hasonlóan egy labdaszerzést követően passzolt az üres kapuba (5-1).

A berettyóújfalui publikum a két együttes teljesítményét vastapssal köszönte meg. Valóban kiváló mérkőzés volt!

Mezei Vill FC Berettyóújfalu – Swietelsky Haladás VSE 5-1 (1-0)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, játékvezetők: Viczián, Flinta, Csatári.
MVFC: Tihanyi Csaba – Trencsényi János, Szabó Péter, Gál István, Dávid Richárd – csere: Mezei Dávid, Nagy István, Klochko Dmytro, Rábl János, Stanic Srdan, Vulovic David, Sánta János Attila. – Vezetőedző: Turzó József
Gólok: Gál 2, Klochko, Rábl, Nagy T. (öngól) ill. Gyurcsányi.

A tabella:

1. Rába ETO            34
2. Haladás                30
3. Berettyóújfalu       29
4. Dunaújváros         25
5. Veszprém             18
6. Aramis                  17
7. Nyírgyulaj             17
8. Göcsej                  13
9. Déli Futsal              7
10. Rubeola                0