Ezen a télen ötmilliót költött kátyúzásra Hajdú-Biharban az állami közútkezelő – videóval

Bő két hete írtunk arról, hogy a hideg idő “előcsalogatta” a kátyúkat a debreceni utakon. A debreceni önkormányzat kezelésében 500 kilométer hosszúságú szilárd útfelület van. Ezt négy útellenőr járja folyamatosan, hogy kátyúkat keressen és jelezze azok pontos helyét. A táli kátyúzásra az önkormányzat minden évben több tízmillió forintot költ.

Egy jókora példány a Szoboszlói úton

Egy jókora példány a Szoboszlói úton

Az állami kezelésű utakra is ráfér a kátyúzás is ráférne  a kátyúzás. Az autósok nap, mint nap próbálják kikerülni a lyukakat az aszfalton. Szoták Zoltán, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója  azt mondja: Hajdú-Biharban a legtöbb gond a 4-es, a 47-es és 471-es úton van.

katyukett

– Eddig az úthálózatra körülbelül 5 millió forintot költöttünk el a tél folyamán. Ameddig szükséges, a hideg aszfaltos javításokat végezni fogjuk. Ehhez a munkához újrahasznosított, mart aszfaltot is felhasználunk – hallhattuk Szoták Zoltánt.

Hajdú-Bihar közútjain naponta több, mint ötven kátyú keletkezik.  Ha az autósok úthibát  észlelnek, akkor azt az info@hajdu.kozut.hu vagy a kozut@kozut.hu emailcímre küldött levélben jelenthetik be a Magyar Közútnak. A társaság pedig az ütemtervének  megfelelően gondoskodik a kátyú befoltozásáról.

DehirHa kátyút lát, jelentse!