A sámsoni Varga Miklós címvédőként az aranyért bunyózhat szombaton

Pénteken az elődöntőket rendezték a 60. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny küzdelmei során az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A programban két hajdú-bihari bunyósért szoríthatott a közönség: a debreceni Nagy Bence (DVSC) a 91 kg-os kategóriában szerepelt, míg a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes hajdúsámsoni Varga Miklós a 60 kilós súlycsoport címvédőjeként lépett szorítóba.

Stipan Prtenjaca (balról) és a győztes Varga Miklós - Fotó: harangiboxing.hu

Stipan Prtenjaca (balról) és a győztes Varga Miklós – Fotó: harangiboxing.hu

Az ifjú debreceni ökölvívó számára túl nagy feladat volt a holland Roy Korving elleni csata, s végül 3-0 arányú vereséget szenvedett, így bronzérmesként végzett.

A tavalyi viadalon aranyat nyert Varga Miklós ezúttal nagy csatában diadalmaskodott. Kintről úgy tűnt, hogy többet ütött horvát ellenfele, ám Varga – bár kevésbé látványos módon, de – az értékelhető ütések tekintetében jobb volt vetélytársánál, aki viszont (ezt el kell ismerni) ráerőltette Mikire a maga dulakodós stílusát. A Harangi Imre SE klasszisa megszenvedett a döntőbe jutásért, ám megérdemelte. A horvát fiú záporozó ütései jobbára a fedezékén vagy nem értékelhető felületen landoltak, míg Máté Attila tanítványa a kevesebb néha több elve alapján pontosabb bunyójára épített. Igaz, ez kissé lutri, hiszen nem lett volna meglepetés az sem, ha a kintről mutatósabb, csapkodós bokszot felvonultató Stipan Prtenjacát hozzák ki nyertesként a végén. Ám győzött Varga Miki, 2-1-es pontozói döntés alapján.

Varga Miklós:
– Kemény volt a srác, akárcsak az ütései. Emellett rakkolós, dulakodós stílusban bokszolt, a nagy kampó horgait akarta eladni, ami látványosabb volt, mint az én bunyóm. Ám remélem, hogy a pontozók is azt látták, amit én éreztem, s ezért adták nekem a meccset, miszerint az én találataim voltak pontosabbak. A nagy ütései előtt rendre megakasztottam, belevertem. A döntőben egy még keményebb ellenféllel találkozom. Nem tudom mi lesz, meglátjuk. A fájós kezem hogy van? Hagyjuk…
– mondta a harangiboxing.hu internetes portálnak.

Varga szombaton a 15 órakor kezdődő döntők során kora délután lép szorítóba a grúz Otar Eranosyan ellen.

Még három aranymeccsen lesz magyar bunyós a szorítóban, mivel pénteken a 2010-ben Eb-győztes Bacskai Balázs, valamint Sávoly Gergő vette sikerrel az elődöntőt, míg Nyéki Georgion ellenfele, a 2011-ben Eb-aranyérmes török Fatih Keles a második menetben sérülés miatt feladta a mérkőzést.