A NAV szerint végrehajtás alatt áll a DVSC Futballszervező Zrt.

Végrehajtás alatt áll a DVSC Futballszervező Zrt. – szúrta ki a Dehir.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus adatbázisában. Az adatbázis hétfőn a vasárnapi, február 7-ei állapotot mutatja. A DVSC Zrt. cégkivonatában egyelőre nincs nyoma semmilyen végrehajtási eljárásnak, ugyanakkor mindez azt jelenti, hogy a DVSC-nek lejárt tartozása van.

Szima Gábor úgy fogalmazott: nincs tartozása a DVSC-nek a NAV felé

Szima Gábor úgy fogalmazott: nincs tartozása a DVSC-nek a NAV felé

Szeretnénk megtudni, hogy pontosan miért van ott a végrehajtási eljárás alatt álló adózók listáján a DVSC. Kerestük Szima Gábor klubelnököt, aki nem vette fel a telefonját, pár perc múlva azonban jelentkezett telefonon Róka Géza klubigazgató. Róka Géza jelezte, hogy jelenleg egy konferencián van, de amint lehetősége lesz, visszahív minket. Ha választ kapunk kérdéseinkre a klubigazgatótól, természetesen frissítjük a cikkünket.

vegrehajtas

Mint ismert, a DVSC múlt szerdai szurkolói ankétján szóba került a Futballszervező Zrt. adótartozása is.

Szima Gábor klubelnök az ezt firtató kérdésre azt mondta, hogy valamikor 2009-ben vagy 2010-ben a Bajnokok Ligája- és az Európa Liga-szereplések után járó pénzekből a DVSC eredménytartalékot képzett. Az eredménytartalék egy részét elköltötték, a másik részét azonban nem, emiatt azt kamatokkal és büntetőkamatokkal le kellett adózni. Ebből jött össze a DVSC-nek közel százmillió forint adótartozása.

Az elnök ezután azt mondta, hogy a DVSC ezt visszafizette, majd helyesbített, hogy van még vissza belőle tízmillió forint, ami nincs kifizetve. Ezt részletekben teljesíthetik a NAV felé, kétszer 5 millió forint van még hátra. A következő mondatban viszont már úgy fogalmazott: „kifizettük, tehát nincs tartozása a DVSC-nek a NAV felé.”

Szima Gábor hozzátette, tavaly nyáron épp emiatt kellett csökkenteni a kaszinós cégekben a DVSC üzletrészét, hogy ne veszítsék el az adótartozás miatt a kaszinós koncessziókat.