Szinte kora tavaszi idő várható az utolsó januári hétvégén

Pénteken eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, észak felől egyre több helyen alakul ki eső, zápor, majd északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de délen és keleten estig felhős marad az ég. Az esti órákban ismét több helyen képződik köd. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb plusz 3 és 10 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Helyenként szitálás is előfordulhat. A Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű. Nappal északkeleten plusz 2-3, délnyugaton 10-12 fokig melegszik a levegő.

Vasárnapra virradó éjszaka északkeleten vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délnyugaton esetleg felszakadozhat a felhőzet. A Dél-Dunántúlon csak elvétve, másutt azonban többfelé valószínű eső, zápor. Emellett megélénkül, többfelé meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal északkeleten 4-5, délnyugaton 13-14 fok körüli maximumokra lehet számítani – olvasható az előrejelzésben.