Személyijének elhagyásával segítette a bűnüldözést a debreceni drogos

A Debreceni Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli őrsparancsnok-helyettese február 8-án, hétfőn délután arról értesítette szolgálatban lévő kollégáit, hogy egy Debrecen, Jerikó utcában található társasház előtt több gyanúsan viselkedő fiú tartózkodik, akik a gyanú szerint kábítószert fogyasztottak.

A helyszínre érkező rendőrök a lépcsőház előtt igazoltatták a 19 éves H. Zsoltot, akitől ruházatának átvizsgálása után lefoglaltak egy pillangókést. Két fiú menekülni próbált, egyikük a zsebéből alufóliába csomagolt kábítószergyanús zöld növényi származékot dobott el, de elkövetett nagyobb hibát is: közben elhagyta a személyigazolványát és lakcímkártyáját. A járőrök utolérték és elfogták a 22 éves N. Lászlót és a 20 éves B. Ádámot. A Debreceni Rendőrkapitányságra bevitt három helyi lakoson kábítószer gyorstesztet is elvégeztek, ami pozitív értéket mutatott. A nyomozók a fiatalembereket gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók azonban nem érték be ennyivel, B. Ádám Jerikó utcai tartózkodási helyén aznap este házkutatást tartottak, ott 120 gramm kábítószergyanús növényi származékot találtak és foglaltak le. A házkutatás közben jött az újabb meglepetés: a lakás ajtaján kopogni kezdett egy férfi, aki a rendőrök kérdéseire összefüggéstelenül válaszolt. Így aztán erős volt a gyanú, hogy ő is be van lőve. És a gyanú be is igazolódott, hiszen a 23 éves hosszúpályi férfi gyorstesztje szintén pozitív eredményt mutatott. A nyomozók L. Gyulát gyanúsítottként kihallgatták, amely során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A beszerzett adatok alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy egy 20 éves helyi lakos is kábítószert fogyasztott, ezért őt a rendőrök február 9-én délután a városban elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra bevitték, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Az S. Imrével szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt szintén pozitív eredményt jelzett.

Az öt gyanúsított az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.