Rekordösszeg gyűlt össze idén a Város Bálján

A debreceni jótékonysági bál bevételét jelképesen csütörtökön adta át Papp László polgármester a kárpátaljai Salánk vezetőjének. Napokon belül átutalják a község fejlesztését segítő helyi alapítványnak az óvodabővítésre gyűjtött 11 millió forintot.

varosbalnagy

– Ez egy óriási előrelépés, hiszen a város tavaly már 21 millió forintot adományozott erre a célra, de tekintettel arra, hogy ebből még nem fejezhető be és nem építhető meg teljes egészében az óvoda, úgy gondoltuk a társszervezőkkel, a Debreceni Egyetemmel és a kereskedelmi kamarával, hogy Debrecen báljának jótékonysági célja legyen újra ez – mondta Papp László polgármester

Aljohin Viktor, a 3400 lelkes Salánk polgármestere elmondta, három hónapja rakták le az új épületszárny alapkövét, a sikeres debreceni jótékonysági bál révén be is tudják fejezni a szűkös óvoda bővítését.

– 28-30 gyerek van egy csoportban, most már arra is lehetőségünk lesz, hogy növeljük a létszámot, egy kicsit szabadabbá tenni azt a programot, hogy a gyerekekkel jobban tudjanak foglalkozni – hallhattuk Aljohin Viktort, Salánk polgármesterét.

Jelenleg száz óvodás jár a magyarlakta kárpátaljai község óvodájába, de 45 otthon lévő társuknak is lesz hely hamarosan. Csoportszoba és tornaterem is helyet kap az új épületrészben, amelynek megépítését várhatóan még ebben az évben befejezik.