Nehéz ügy a Balatonnál: a Siófok ellen játszanak a Loki kézisei

Nem ünnepelhette sokáig a DVSC-TVP női kézilabdacsapata a  Fehérvár elleni diadalt, mert már ott volt a hölgyek nyakán a következő feladat. Ennek megfelelelő komolysággal készült a csapat a Siófok elleni idegenbeli derbire.

Karnik Szabina ismét megküzdhet Orbán Annával   Fotó: Gurbán György

Karnik Szabina ismét megküzdhet Orbán Annával Fotó: Gurbán György

A mérkőzés egyértelmű esélyesei a hazaiak, hiszen nemzetközi alakulatuk a dán sztáredző, Christian Dalmose irányításával a bajnoki dobogót tűzte ki célul. Nem is állank rosszul ezen a téren, ám az is észre lehetett venni, hogy az utóbbi időben mintha „köhögni” kezdett volna az egykori debreceni kedvenc, Orbán Anna csapata. Kezdődött a dolog azzal, hogy csupán egy góllal verték a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Nemzeti Kézilabda Akadémia ifjoncait, majd pontot ajándékoztak az MTK gárdájának. Az embernek pedig ilyenkor a korábbi évek tapasztalatai alapján eszébe juthat az, ami már többször is megtörtént arrafelé: „némi” pénzzavar, ami nem szokta növelni a harci kedvet.

Persze lehet, hogy ez most nincs így, a formahanyatlásnak más oka van. A Loki előtt mindenesetre az a cél lebeghet elsősorban, hogy ne kerüljön olyan méltatlan helyzetbe, mint az őszi meccsen. A betegségekről fizikailag meggyengült debreceniek ugyanis nagy verésbe szaladtak bele hazai pályán. Erre remélhetőleg nem fog sor kerülni.

A kérdésekre szombaton este, hattól választ kapunk.