Már osztják a nagy pofonokat Debrecenben, a Bocskai-kupán

Ma már Európa legrangosabb nemzetközi tornái közé számít a debreceni viadal, melyen két vb-győztes mellett több Európa-bajnok is erősíti a mezőnyt.

Elindult a nagy viadal

Elindult a nagy viadal

Az olimpia, illetve az ötkarikás selejtezők előtti időpontnak is köszönhető, hogy olyan vezető ökölvívó-nemzetek, mint a kazah, az azeri, az angol, vagy az ukrán, szinte legjobb csapatukkal jöttek. Az afrikai és az amerikai kontinens kvalifikációs tornája már március 8-án megkezdődik Kamerunban és Argentínában. Az ázsiaiak Kínában kezdenek március 23-án, míg az európai olimpiai kvalifikációs torna a törökországi Samsunban április 7-én nyit. A Bocskai emlékverseny felkészülési szempontból idén tökéletes időpontban szerepel a versenynaptárban.

A tavalyi évhez hasonlóan vannak olyan súlycsoportok (60, 64, 69, 75 kg), melyekben két csoportra osztották a bokszolókat, ezeknek a kategóriáknak két győztese lesz. Ezúttal valamivel kevesebb magyar jöhetett a megszokottnál. Kovács László szövetségi kapitány korábban elmondta, csak azok kaptak lehetőséget, akik a válogatottak összeállításánál is szóba jöhetnek. A kapitány nem csúcsformát vár el a tanítványaitól, hanem azt, hogy „harapósak legyenek”, elszántságot, a győzni akarást szeretne látni mindannyiukon.

A Bocskai történetének legnagyobb mezőnye tehát elstartolt. A szerdai után csütörtökön és pénteken is 14 órakor kezdődnek a küzdelmek az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, míg a szombati finálék programja 15 órakor rajtol.