Kedv, remények, trillák: idén is várják a dalokat

Nem ismeretlen jelenség, hogy zenekarok vagy előadók a klasszikus magyar irodalom remekműveihez nyúlnak és a versekhez zenei aláfestést, vagy akár a költeményekből egy komplett kidolgozott zeneművet, dalt készítenek. A hazai zenetörténelemben bőven van erre példa, elég csak Hobóra, a Sebő Zenekarra, a Kaláka Együttesre, Ágnes Vanillára, Halász Juditra, vagy a kortárs előadók közül a nagyon népszerű Kávészünet nevű formációra gondolni. A fiatal zenekarok közül utóbbi jó példa arra, hogy magas színvonalon, pozitív visszajelzések mellett értékálló és a klasszikus versekhez méltó zenei alkotásokat lehet létrehozni néhány ügyes, kreatív ötlet segítségével.

Illusztráció

Illusztráció

Tavaly nagy sikere volt, idén ismét meghirdetik a Kedv, remények, trillák pályázatot – ezúttal a Debreceni Zenész Klub, a DMK és a Nyújts feléje védő kart alapítvány.(Az előző évi döntőről itt olvashatják beszámolónkat!)

Jelentkezni közismert magyar költők verseinek új megzenésítésével lehet március 20-áig. A szerzők művei hajdú-bihari, szabolcs-szatmári, illetve békési szólisták vagy zenekarok előadásában hangozhatnak el, műfaji megkötöttség nélkül. A beküldött művek előzsűrizésen vesznek részt; a legjobb produkciók a zsűri és a közönség előtt mutatkoznak be április 15-én, a DMK-ban. A legjobb szerzők, előadók és hangszerelők értékes jutalomban részesülnek!

Részletes információ és jelentkezés: Mohos Péter klubvezetőnél: (20) 933-8610. E-mail: dmk@debrecenimuvkozpont.hu