Áramkimaradás: ha kára keletkezik, a szolgáltatóhoz fordulhat – videóval

Egy kisfeszültségű kábelhiba okozta az áramszünetet pénteken az óvárosban. A hiba pontos helyének megtalálásához a szolgáltató munkatársainak a házakba, lakásokba is be kellett jutniuk, de ez nem ment könnyen, mivel napközben sok helyen nem voltak otthon. Pénteken késő délután végül sikerült megtalálni és kijavítani a hibát. Addig azonban sokan bosszankodtak a hosszan tartó áramszünet miatt.

A Maróthy utcán egy ideig ma is nélkülözni kell az áramot

A Maróthy utcán egy ideig ma is nélkülözni kell az áramot

Hétfőn az E.ON szakemberei átvizsgálták az óvárosi hálózatot a hasonló áramkimaradások megelőzése érdekében. Emiatt néhány házban hétfőn sem volt áram, az óváros többi részén pedig aggregátorral pótolták a szolgáltatást a kábelellenőrzés idejére. A szakemberek egy másik hibás elektromos kábelszakaszt is találtak a föld alatt.

A hosszan tartó áramkimaradás kárt is okozhat a fogyasztóknak. Van olyan lakásbiztosítás, ami áramszünetre is kiterjed, és megtéríti az esetleges károkat.

– Bele lehet tenni ezeket a módozatokat is a lakásbiztosításokba, viszont ha az ügyfél áramikmaradás miatt valamilyen káreseményt jelent be a biztosítótársasághoz, akkor az áramszolgáltató vállalattól lekérdezik, hogy abban az időszakban valóban volt-e áramkimaradás – nyilatkozta Molnár Erzsébet biztosítási alkusz.
Az ilyen biztosítással nem rendelkező fogyasztók az E.ON-hoz is fordulhatnak kártérítési igénnyel, amiről egyedi elbírálás alapján dönt a cég.

– A honlapunkon olvashatnak erről az érintett ügyfelek, akik úgy érzékelik, úgy gondolják, hogy ebből káruk származott. A megfelelő dokumentumok benyújtásával kell az ügyfélszolgálatunk felé fordulni, és ezeket egyedi elbírálásként fogják a kollégák kezelni. Természetesen, ha jogos, akkor kártérítés jár – közölte Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt.szóvivője.

Hozzátette: 72 órán belül kötelesek elhárítani a hibát, ez most is így történt, egy-egy üzemzavar pedig elkerülhetetlen a kiterjedt elektromos hálózatban.

DehirHa jogos a kárigény, fizethet az E.ON