Idén kevesebben dobták parkokba a karácsonyfákat Debrecenben – videóval

Vannak akik nem törődnek a szabályokkal, a Nyugati utcán például az út mellé egy kupacba dobálták a fenyőfákat. Nemcsak ott, a város más pontjain is látni eldobott fenyőket. Az emberek nem örülnek a szemétnek. A törzseket január hatodikán kezdte el összegyűjteni az AKSD, a legtöbben ugyanis vízkeresztkor dobják ki a karácsonyfát.

A kukák mellől elviszi a fákat az AKSD

A kukák mellől elviszi a fákat az AKSD

Az AKSD fenyőgyűjtő járata hetente kétszer közlekedett január végéig, februártól viszont külön már csak azokra a helyekre mennek el, ahonnan lakossági bejelentés érkezik. A társaság a hulladékgyűjtők vagy a szelektív gyűjtők mellé kihúzott fákat továbbra is elszállítja, de már csak a kommunális járattal.

– Ebben az évben a lakosok sokkal környezettudatosabban álltak a fenyőhulladékokhoz, ugyanis leginkább a szelektív szigetek mellett, illetve a kommunális járataink gyűjtőútvonalán, leginkább a kukák mellett találkoztak fenyőfákkal a kollégák. Persze nyilvánvalóan most is előfordult, hogy a parkokban dobták el a fenyőket, de az ilyen esetekből idén jóval kevesebb volt mint tavaly – nyilatkozta Domokos Csilla, az AKSD Kft.szóvivője.

Míg tavaly 27, idén január végéig már 31 tonna fenyőt gyűjtött össze az AKSD Debrecenben. A törzseket felaprítják, majd zöld hulladékokkal összekeverve komposztot készítenek belőlük.

DehirMég mindig találni kidobott karácsonyfákat Debrecenben