Hiányérzete maradt az Eb-ről kiesett futsalválogatottnak

“Be kell vallani, jobb csapat az ukrán. Sok olyan hibát követtünk el, amit nemzetközi szinten nem szabad, emiatt van bennem hiányérzet” – mondta a magyar szövetség honlapján Dróth Zoltán, aki a válogatott öt góljából négyet szerzett a két meccsen.

Trencsényi János csapatkapitány szintén csalódottságának adott hangot, mert értékelése szerint erre a találkozóra készültek, s mégse sikerült bravúrt elérni, amely egyben sporttörténelmi siker lett volna.

A magyar válogatott harmadszor szerepelt az Eb-n, de eddig mind a hét mérkőzésén kikapott. A mostani győzelem továbbjutást ért volna, ugyanis a négy háromcsapatos csoportból az első és második helyezettek jutnak a negyeddöntőbe.

Rábl János már a jövőről beszélt, miszerint várják a világbajnoki selejtező jövő hét pénteki sorsolását, melyen csoportmásodikként a magyarok nem kiemeltek, így az ukrán, a spanyol, az olasz, a portugál, az azeri, a kazah és az orosz csapatot kaphatják ellenfélnek. A hét, oda-visszavágós párharc győztese jut ki a szeptemberi, kolumbiai vb-re. A két találkozót március 22-én és április 12-én rendezik.