Elütöttek egy fiatal lányt Debrecenben, a gázoló meg sem állt segíteni

Elütöttek egy gyalogost csütörtök délelőtt Debrecenben, a Jerikó utca 15 szám alatt található gyalogátkelőhelyen, a Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola közelében. A rendőrség tájékoztatása szerint a 16 éves lány át akart kelni a zebrán, amikor hirtelen egy sötét szürke színű, Chrysler Voyager típusú gépkocsi elütötte őt.

A jármű vezetője meg sem állt segíteni, a gázolást követően elhajtott a helyszínről. A rendőrség kéri, ha a  magára ismerne a gázoló, haladéktalanul jelentkezzen a rendőrségen.

Információink szerint a lány súlyosabb sérülést szenvedett.

Az elmúlt hetekben két alkalommal is történt olyan gyalogos gázolás Debrecenben, amikor az autós továbbhajtott. Legutóbb december 18-án, ugyancsak zebrán gázoltak el egy nőt, az autós ott is segítségnyújtás nélkül hajtott el a baleset helyszínéről. A másik gázolás néhány nappal korábban történt, egy biciklist ütött el a cserbenhagyó gázoló, a kerékpáros a helyszínen életét vesztette. A vétkes autóst egy óra alatt elfogták a rendőrök.

A Büntető törvénykönyv szerint a sofőr – amennyiben megtalálják – alapesetben két év börtönt is kaphat. Ha kiderül, hogy ő idézte elő a baleset, három év börtön is lehet a büntetése.