Eddig nem látott mértékben közeledett a V4 országok álláspontja

A migrációs válság, illetve az Európai Unió megreformálása eddig soha nem látott mértékben közelítette egymáshoz a visegrádi négyek (V4) országainak álláspontját, mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán.

A kormányszóvivő szerint nagyon jó az együttműködés az országok között

A kormányszóvivő szerint nagyon jó az együttműködés az országok között

Kovács Zoltán a V4 (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) kormányfőinek február 15-ei rendkívüli prágai találkozójával kapcsolatban, amelyre Bulgária és Macedónia is meghívást kapott, azt mondta, a mindennapok biztonságát fenyegető veszélyeket illetően is igyekeznek majd kialakítani közös álláspontot. Ez egyrészt segítheti a hatékony fellépést a határokon, hogy Macedónia és Bulgária el tudja látni a feladatát, másrészt pedig nagyobb súlyt adhat az unióban a V4-ek álláspontjának – tette hozzá.

Arról az uniós reformjavaslatról, amelynek értelmében korlátozni lehetne egy ország szociális ellátórendszerét, ha azt veszély fenyegeti, közölte: Magyarország partner tud lenni abban, hogy az ellátórendszerrel kapcsolatos visszaéléseket kiszűrjék, de minden olyan intézkedést elutasít, amely egyenrangú európai állampolgárokat megkülönböztet.