Csicsergő Családi Nap: találkozás tollas barátainkkal

Itt még a medve sem alszik téli álmot – nem is beszélve a madarakról. Január utolsó napján különleges programsorozat várja az állatkertbe érkezőket. A Csicsergő Családi Nap keretén belül kicsik és nagyok egyaránt olyan közelről ismerkedhetnek meg szárnyas barátainkkal, mint eddig soha.

Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a programra

Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a programra

Sokan nem is tudják talán, hogy milyen gazdag a környékbeli erdők madárállománya. Számos gyönyörű és értékes fajunk van, amelyekről a rendezvény látogatói sokat tanulhatnak. Melyek is a Nagyerdő madarai, és mit esznek ilyen fagyos időben? A vendégek megismerhetik az etetők és eleségek típusait, vetélkedőkön vehetnek részt, és még az év madara is bemutatkozik nekik.

Hogy ne csak az agyak dolgozzanak, a vendégeknek lehetősége lesz távcsövön át megfigyelni a madarakat, kézműves foglalkozásokon etetőt, ujjbábot, ablakdíszt és sok más egyebet is készíthetnek. S ha mindez nem lenne elég, látványos ragadozómadár bemutatókat is megcsodálhatnak, kipróbálhatják a röptetést, megsimogathatják az állatokat, és még fotózkodhatnak is a csodás madarakkal a karjukon.

A rendezvényre január 31-én a megszokott belépti díj ellenében lehet bejutni. Addig is nézegessenek képeket a téli állatkertről itt.