10+10 millió: itt a segítség az új csok-hoz

Az egész ország az új csok-ról, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről beszél. Januártól az összegek növekedtek, életbe lépett a 10+10 millió forintos lehetőség, a feltételek változtak és könnyítések is vannak az új rendszerben. Nincs olyan vasárnapi ebéd, ahol ne kerülne szóba a milliós támogatás, az új lakás, és persze a három gyermek vállalása. Február 9-én Debrecenben első kézből, egyenesen a szakértőktől kaphat választ az összes kérdésre.

Január elsejétől bővült a Családok Otthonteremtési Kedvezménye (csok), és életbe lépett a 10+10 millió forintos lehetőség. A fél ország számolgat, oszt-szoroz, keresi a válaszokat, sokan ki szeretnék használni a hatalmas lehetőséget. Nincs ez másként Hajdú-Bihar megyében sem, amelynek lakáspiaca kiemelkedő az ország keleti felében, ráadásul az elmúlt évben komoly növekedést produkált. Debrecen vonzó város a munkavállalóknak, a diákoknak és a fiatal pályakezdőknek is, így a megyeszékhelyek közötti versenyben kimondottan jól áll új építésű ingatlanok tekintetében. A nagyváros és környéke, illetve az itt élők várhatóan komoly nyertesei lesznek a kormány új, a családok otthonteremtését segítő rendszerének. Persze a dolog nem annyira egyszerű: sok feltételnek kell megfelelni, sok a felmerülő kérdés, gyakran nehéz eligazodni a jogszabályok sűrűjében. Az érdeklődőknek pedig érdemes minél több információt begyűjteni, mielőtt döntenek.

A Portfolio, az FHB Bank és a Takarékbank 2016-ban egy országos roadshow keretében végiglátogatja Magyarország nagyvárosait, megyeszékhelyeit. Az előadásokon szó lesz arról, hogy hogyan élhetnek az érdeklődők az új csok lehetőségével, és melyek a legfontosabb feltételek. A csok-kal kapcsolatban is vannak buktatók, amelyeket jobb elkerülni, ezért végigvesszük, hogy mire kell nagyon figyelni az igénylés során. Az előadóktól azt is megtudhatja, hol vannak most a csok-igénylők számára legjobb ingatlanok, és azt is, mi várható az új lakások piacán.

Szakértőink választ adnak a felmerülő kérdésekre, segítenek eligazodni a bonyolult szabályok között – természetesen a legfrissebb információkkal, és személyes tanácsadással is készülünk. Debrecenbe, a Hotel Divinusba február 9-én, kedden érkezünk, 17.30-as kezdéssel. A részvétel támogatóinknak köszönhetően ingyenes, de online regisztrációhoz kötött. További információk, jelentkezés:

 www.portfolio.hu/klub

, klub@portfolio.hu

Illusztráció

Illusztráció