Zebrán ütött el egy autós egy nőt Debrecenben, majd elhajtott

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kéri a lakosság segítségét egy sofőr azonosításában, ugyanis péntek reggel 6 óra után 10 perccel a Mester és Pesti utcák kereszteződésében a gyalogátkelőhelyen eddig ismeretlen személy gépkocsijával elsodort egy
ott éppen átkelő nőt, aki ennek következtében megsérült. A gépkocsivezető megállás és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Itt történt a baleset (Fotó: Google Utcakép)

Itt történt a baleset (Fotó: Google Utcakép)

A rendőrség kéri, hogy aki látta az esetet és bármilyen információval rendelkezik a baleset kapcsán, telefonon tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, illetve a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

A Büntető törvénykönyv szerint a sofőr – amennyiben megtalálják – alapesetben két év börtönt is kaphat. Ha kiderül, hogy ő idézte elő a baleset, három év börtön is lehet a büntetés.

A Dehir.hu információi szerint a zebrán elsodort nő könnyebben sérült meg.

Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy december 21-én hétfőn átfogó ellenőrzést tartanak Debrecenben, a gyalogákelőhelyekre koncentrálva.