Zebrán, tilosban áthaladó nőt gázolt el Debrecenben a villamos

Elgázolt egy nőt a Bethlen utcán a villamos. Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság  tájékoztatása szerint a nő tilosban haladt át a zebrán a Hunyadi utca irányába. A nő fülében fülhallgató volt, zenét hallgathatott, s elképzelhető, hogy ezért nem vette észre a közeledő CAF-villamost, mely elgázolta őt.

A 26 éves nőt kórházba szállították, állapotáról egyelőre nem tudni részleteket, várjuk a Kenézy Kórház szóvivőjének visszahívását. Az új debreceni villamosokon egyébként van egy úgynevezett életmentő keret, mely megakadályozza, hogy az elgázolt gyalogosok és kerékpárosok a villamos alá kerüljenek.

A helyszínelés miatt torlódásra kell számítani a környéken, a 2-es villamosok pedig három vonalszakaszon közlekednek.

A  Nagyállomás – Kálvin tér – Nagyállomás között, valamint a  Hunyadi János utca – Dienes László Gimnázium – Hunyadi János utca, Dienes László Gimnázium – Doberdó utca – Dienes László Gimnázium között közlekednek a járművek.  A Kálvin tér és a Hunyadi János utca megállóhelyek között a helyszínelés ideje alatt nem jár a 2-es villamos. Átszállási lehetőség a Dienes László Gimnázium megállóhelyen van.

Tegnap hasonló baleset történt a Bem téren is, ott egy nő a kislányával ment át a zebrán szintén tilosban, amikor elütötte őket egy autós. A nő nem sérült meg, szerencsére a négyéves kislány is csak könnyebben.