Zavarta az ugatás: megmérgezte szomszédja kutyáját egy hajdúnánási férfi

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást T. Gábor hajdúnánási lakossal szemben.

A mérgező kutyatáp

A mérgező kutyatáp

A nyomozás adatai szerint január 14-én hajnalban egy hajdúnánási férfi tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysághoz arról, hogy tetten érte szomszédját, amint a kertjébe kekszet és kutyatápot dobált, amivel megmérgezte a kutyáját. A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, majd bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták az 52 éves T. Gábort.

A férfi a járőröknek elmondta, hogy szomszédja kutyájának ugatása már 2015 nyara óta zavarja, nem tud éjszaka aludni tőle, ezért döntött úgy, hogy fagyállóval átitatott kekszet és kutyatápot ad az ebnek.

Előállítását követően a nyomozók kihallgatták a helyi lakost, aki a megalapozott gyanú szerint január 13-án és 14-én, a hajnali órákban követte el a bűncselekményt, amivel a kutya pusztulását okozhatta volna. Az állatorvosi ellátás eredményeként a megmérgezett kutya életben maradt.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat január 14-én bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.