Zágrábba utazik a válogatottal a debreceni pólósok kapusa

 A hazai sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint Benedek Tibor szövetségi kapitány gárdája előbb kedden nyert 18-13-ra, majd szerdán – ugyancsak a Komjádi-uszodában – 14-5-re volt jobb a vendégeknél a nem hivatalos edzőmérkőzéseken. A két válogatott azonos Eb-csoportban szerepel a szerbiai kontinensviadalon, ahol a selejtezőcsoport tagja még a görög és a török nemzeti csapat.

Lévai Márton (Fotó: dvse.hu)

Lévai Márton (Fotó: dvse.hu)

A szakvezető 24-én délelőtt is vezényelt edzést jelöltjeinek, akik legközelebb 26-án délelőtt találkoznak ismét az Eb-felkészülés keretében. A válogatott 27-én, vasárnap utazik Zágrábba, ahol együtt edzőtáborozik majd 30-ig a világbajnoki ezüstérmes horvát csapattal, és meccset is játszanak majd.

Az Európa-bajnokság előtti utolsó erőpróba a január eleji (3-5.), győri Volvo Kupa lesz, ott már az Eb-keret játszhat.

A válogatott bővebb kerete:
Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd OSC Újbuda) – kapusok, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Bedő Krisztián (mindannyian ZF-Eger), Varga Dénes, Varga Dániel, Vámos Márton, Kis Gábor, Mezei Tamás, Jansik Dávid (mindannyian Szolnoki Dózsa-Közgép), Salamon Ferenc, Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós (mind a négyen A-Híd OSC Újbuda), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Tóth Márton (FTC-PQS Waterpolo)