Vízilabda Eb: bosszankodhatunk a görögök elleni rangadó iksze miatt

A magyar férfi vízilabda-válogatott nem bírt Görögországgal a Belgrádban zajló Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, 8–8-as döntetlennel ért véget a végig rendkívül szoros találkozó.

Csapatunk 2-0-ra, majd a meccs utolsó szakaszában 8-6-ra vezetett, ám a hajrában Vlahopulosz és Geniduniasz góljával Görögország visszajött ikszre, némi szerencsével egyenlített, kihasználva a játékvezetők által felkínált lehetőségeket is – beleértve a 3.7 másodperccel a meccs vége előtt a szabaddobásra készülő magyarok ellen holtidőben ítélt faultot is…

Egyelőre nem dőlt el, hogy ki lesz a csoportgyőztes – mindenesetre nem véletlenül jöttek ki nagyon bosszúsan a medencéből a magyar pólósok a plusz kettőről ikszre adott rangadót követően. Ebben a mérkőzésben benne volt a győzelem.

A magyar csapat – amelyben Hárai Balázs és Varga Dénes nyújtott kiemelkedőt – szerdán az orosz, pénteken pedig a török válogatott ellen száll vízbe, a csoportból minden együttes továbbjut a nyolcaddöntőbe.

A férfi tornán egyetlen kvóta talál gazdára, de a szerb, a horvát és a görög csapat már biztos résztvevője a riói olimpiának. Amennyiben a magyar válogatott itt sem tud kvótához jutni, akkor áprilisban, Triesztben lesz még erre esélye, ott 12 csapat küzd majd négy helyért. Azon a viadalon öt, vagy ha az óceániai térség nem képviselteti magát, akkor hat európai válogatott vehet majd részt, mégpedig a kontinensviadalon elért helyezése alapján. Ebben a sorrendben nem szerepelnek majd azok a csapatok, amelyek előzőleg már szereztek kvótát.

A kontinensbajnokság keddi programjában a magyar női válogatott mérkőzik: 15.35 órától Görögország lesz az ellenfél.

D-csoport, 1. forduló
Magyarország – Görögország 8–8 (3–2, 2–3, 2–1, 1–2)

A magyar góldobók: Hárai 3 Varga Dénes 3, Varga Dániel, Hosnyánszky.

Oroszország – Törökország 17–8