Üzentek a rendőrök: legyenek óvatosak a debreceni autósok a kiskörútnál!

Az elmúlt időszakban – mióta az éjszakai órákban csak sárgán villognak a jelzőlámpák – több személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Debrecen a Széchenyi utca és az Antall József – Tisza István utcák kereszteződésében. Információink szerint lassan nem telik el úgy hétvége, hogy ne történjen ott közúti közlekedési baleset, ezért az elkövetkező időszakban a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a körúti közlekedésre. A rendőrség szóvivője közölte, ha nem fog javulni a helyzet, akkor a hatóság intézkedni fog annak érdekében, hogy az éjszakai órákban is folyamatosan működjenek a jelzőlámpák.

Fotó: illusztráció

Fotó: illusztráció

A teljes szakasz november 25-i átadásával megváltozott a forgalmi rend Debrecenben a kiskörúton található csomópontokban. A korábban megszokottakkal ellentétben nem a Széchenyi, illetve a Miklós utcában, hanem az Antall József, illetve a Tisza István utcában közlekedőknek van elsőbbségük.

Az érintett kereszteződésekben jelzőtábla és útburkolati jel is egyértelműen jelzi az új forgalmi rendet. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ezért kéri, hogy ne a megszokott módon, hanem fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek ezen az útszakaszon.