Unatkozott a két debreceni tinédzser, ezért törték össze a bölcsődések játékait – fotókkal

Amint arról beszámoltunk, két 14 éves debreceni tinédzser hétfőn kora este berúgta a Honvéd utcai bölcsőde kerítésének kapuját, bementek az udvarra, s ott törtek-zúztak.

A bölcsőde udvarán még most is látszanak a tombolás nyomai

A bölcsőde udvarán még most is látszanak a tombolás nyomai

Szétvertek egy kis faházat, megrongálták a kerti zuhanyzókat, összetörték a kültéri lámpaburákat és felborítottak egy csúszdát.

A rendőrök állampolgári bejelentésre mentek a helyszínen, épp elcsípték a bölcsődéből távozó fiatalokat. Előállították és kihallgatták őket, a két fiatal beismerte a bűncselekmény elkövetését. Garázdasággal gyanúsítják őket, jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

Galéria megnyitása (5 kép )

Szerettük volna megtudni, mi vezette őket erre a barbár tettre. Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a fiatalok vallomásukban azt állították, hogy unatkoztak, és hogy jó ötletnek tűnt összetörni pár dolgot a bölcsőde udvarán.

A bölcsőde vezetője, Polgárdi Ferencné elmondta, október vége óta több hasonló eset is történt náluk, hetente-kéthetente okoztak náluk valakik károkat. Azt nem tudja, hogy ugyanez a két tinédzser okozott náluk folyamatosan károkat, de reméli, az ugyanis azt jelentené, hogy véget érhet a kálváriájuk. A károkról kapcsán példaképp említette, hogy a kis faház, melyet szülői felajánlásból kaptak, 80-10 ezer forint értékű lehetett, mielőtt szét nem verték. Ő úgy becsüli, legalább félmillió forint káruk volt október vége óta.

A Büntető törvénykönyv szerint a garázdaság két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.