Újra vízben a labda: a DVSE győzelemre készül a fiatalos KSI ellen

A házigazda férfiválogatott győzelmével záruló belgrádi Európa-bajnokság miatti több, mint egy hónapos szünet után hétvégén a tizedik fordulóval folytatódik az E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság küzdelemsorozata. A 2016-os esztendő első bajnoki találkozóján a Debrecen vízilabdacsapata a KSI SE együttesét látja vendégül szombaton 16.30-tól.

Győzne a DVSE a bajnoki "restarton"

Győzne a DVSE a bajnoki “restarton”

A hajdúságiak és a Központi Sportiskolások a 2015/2016-os pontvadászatban egyszer már farkasszemet néztek egymással. A harmadik fordulóban megrendezett margitszigeti összecsapást magabiztosan, 12-4 arányban a debreceniek nyerték. A DVSE szeretné ezúttal is győztesen elhagyni a medencét.

– Hasonló mérkőzésre számítok, mint az októberi, fővárosi találkozó, szeretnénk magabiztos és sima győzelmet aratni, annak ellenére, hogy fiatal, lendületes, robbanékony vízilabdát játszó csapat lesz az ellenfelünk. Felhozó meccsnek kiváló lesz az OSC, Ferencváros, Honvéd hármas előtt, akik ellen egy ponttal többet kell szereznünk, mint a Vasasnak, ha szeretnénk életben tartani a négybe jutási álmainkat. Noha az elmúlt hetekben több edzőmérkőzést is vívtunk, mindenféleképpen fel kell pörögnünk a hétvégi derbire. A kétkapus meccsek többnyire jól sikerültek, de ez nagymértékben múlt azon is, hogy mennyire tettük oda magunkat, illetve mennyire voltunk fáradtabbak. Ha odafigyeltünk és koncentráltunk, akkor jól ment a játék. Ezt szeretnénk átmenteni a KSI ellen is, nem pedig megnehezíteni a saját dolgunkat – mondta el Szőke Szabolcs, aki a budapesti meccsen két gólt szerzett.

A mérkőzésre a belépőjegyek és a szezonra szóló bérletek megvásárolhatóak a Debreceni Sportuszodában. Sőt, ezúttal egy délutánon szurkolhatnak a sportbarátok két debreceni együttesnek is. A klubvezetők ugyanis megegyeztek, hogy ezen a szombaton a DVSC-TVP meccseire kiadott bérletek érvényesek a pólómeccsre, míg a Debreceni Vízilabda Klub bérleteivel megnézhetik a drukkerek a Loki Fehérvár elleni, 18 órakor kezdődő kézilabdameccsét is. Így az uszodában és a Hódosban is még hangosabban zúghat a „Hajrá, Debrecen!” biztatás!