Újra Debrecenben koncertezik a legendás Balaton

Tudod, hogy soha sincs vége / tudod, hogy mennyi elég. / Kéne egy kis hely az agyban / Én túlélni szeretném. // Eljött a ma a tegnapra / és ugyanez lesz holnapra, / elmentél, hiába várok, / de jól vagyok, ha nem hiányzok – ismerős sorok? Megvan talán a dallama is? Hát persze, Víg Mihály, Balaton…

Koncertezik a Balaton

Koncertezik a Balaton

A nyolcvanas évek pezsgő, sajátos hangulatú alternatív zenei világának zászlóshajói voltak az URH, a Bizottság, a Trabant és a Balaton. Azok az idők elmúltak, a világ sokat változott, de ezeket a zenéket sokan szeretik hallgatni mind a mai napig. Víg Mihály, a Balaton frontembere azóta is írja különös hangulatú dalait – nem véletlen, hogy a rendező Tarr Béla is felfigyelt rá, és megkereste, írjon a filmjeihez zenét.

A Balaton az évtizedek során ugyan többször átalakult, változott a tagsága, ám a csapat kisebb megszakításokkal, de folyamatosan működik. A jelenleg Víg Mihály (gitár, ének), Kezsei Krisztián (szólógitár), Dudás Zsombor (dob) és Horváth Gábor (basszusgitár) felállású zenekar január 23-én 21 órától az Incognito klubban ad koncertet – itt 1200 forintos jegyáron láthatja, hallhatja őket a debreceni közönség.