Újra a régi városházába költöztek be a környékbeli kézművesek

Vásár az emeleten – hirdeti a tábla a régi városháza kapujában. Egész hétvégén kézművesekkel van tele az épület. Idén is megrendezték a Nyitott Városháza programot.

Hangulatos a kézművesek találkozója

Hangulatos a kézművesek találkozója

Sokan nem csak nézelődtek, hanem vásároltak is. Itt mindenki számára meg lehetett találni a megfelelő karácsonyi ajándékot. A kádár mester portékáival leginkább férfiaknak kedveskednek.

– Hosszú életű darabok ezek, lehet bennük tárolni bort, sört, pálinkát, mindent, ami folyik – mutatta be portékáit Buglyó Péter.

A hétvégén több mint negyven kézműves munkáiból lehetett válogatni. Az árusok többsége nem csak azért jön, hogy áruljon.

– Barátokkal találkozok, nem csak faragókkal, hanem másfajta kézművesekkel is. Ez az egyik, ami ösztönöz arra, hogy eljöjjek – mondta el Boros Ferenc fafaragó.

Karácsonyi vásárt 24. alkalommal tartottak a régi Városházában. A programot a Debreceni Művelődési Központ, a polgármesteri hivatal kulturális osztálya és a 25 éves Kézműves Alapítvány közösen rendezte meg.

– A rendezvény azt a célt szolgálja, hogy a városban és a környékén élő kézművesek elhozzák újonnan készített szép portékáikat, és bemutassák a város lakóinak – hangsúlyozta Tarr Károlyné, a Kézműves Alapítvány kurátora.

A hétvégén több kézműves mester munkáját testközelből is megismerhetik az érdeklődők. Akadtak ugyanis olyanok, akik rendezvényen készítettek újabb darabokat.