Újabb embereket vettek őrizetbe a törökországi merénylet miatt

Négy további személyt őrizetbe vettek szerdán a török hatóságok az előző napi isztambuli öngyilkos merénylettel kapcsolatban.

Ahmet Davutoglu miniszterelnök sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a támadás tizenöt sérültjéből hatan még mindig kórházi ellátásban részesülnek.

A nap folyamán először orosz forrás közölte nem hivatalosan, hogy a törökországi Antalyában három orosz állampolgárt fogtak le, akiknek közük lehet a merénylethez.

Az első hivatalos bejelentést később Efkan Ala török belügyminiszter tette egy sajtótájékoztatón. Elmondása szerint a hatóságok egy embert vettek őrizetbe. Szerdán összesen tehát öt személyt állítottak elő.

A német külügyminisztérium a dpa hírügynökséggel azt közölte, hogy mind a tíz halálos áldozat német állampolgár volt. A tárca információ szerint a támadás tizenöt sérültjéből heten németek, akik közül ötöt jelenleg is isztambuli kórházak intenzív osztályain ápolnak.

Kedden öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Isztambul történelmi belvárosában található Sultanahmet téren. A támadásért Törökország az Iszlám Államot tette felelőssé, ám eddig senki sem vállalta magára a merényletet.