Újabb baleset a Petőfi téren, lengyel kamionos és autós találkozott

Egy lengyel rendszámú kamion és egy magyar rendszámú személygépkocsi ütközött össze szerdán dél körül, az Erzsébet utcán, a Petőfi tér előtt.

Rendszeresek itt a balesetek

Rendszeresek itt a balesetek

Az egyelőre tisztázatlan körülmények között történt balesetben nem sérült meg senki, és az anyagi kár az autóban jelentősebb, emellett jókora dugó alakult ki a koccanás miatt az útszakaszon. Fél óra elteltével a kamion és az autós félrevonult a 22 emeletes elé, így a forgalom rendje is hamarosan helyreállt.

balesetpetofi2Az Erzsébet utca és a Wesselényi utca ezen szakaszán rendszeresek a kisebb-nagyobb balesetek, gyakori az is, hogy külföldi kamionosok ütköznek autósokkal. Ennek oka az is lehet, hogy a sofőrök későn próbálnak kisorolni a külső sávba, mely a Homokkerti felüljáróra, így a 47-es főútra vezet.

balesetpetofi3Az utat kezelő Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója, Szoták Zoltán azt mondja, hogy álláspontjuk szerint megfelelően jelzik a továbbhaladási irányokat és a besorolás rendjét, az Erzsébet utcán több úgynevezett előjelző tábla is van.

balesetpetofiA megyei igazgató úgy véli, ha a sofőrök ezeket figyelembe vennék, és a KRESZ szabályait betartva közlekednének, kevesebb lenne a baleset.