Túlélte a terrorakciót: hat lövést kapott, kómába került, tízszer műtötték

Laura Croix a párizsi terrorcselekmény során több életveszélyes sérülést is begyűjtött. Hat lövést kapott, miközben a Bataclan klubban szórakozott. Laurát a golyók a hasán és a mellkasán találták el, sőt az egyik majdnem a szívébe fúródott. A 31 éves nőn 10 életmentő műtétet hajtottak végre az orvosok. Az utolsó operációja után két hétre kómába is esett, de csodával határos módon a napokban magához tért, és beszélni kezdett.

A fiatal nő november 13-án épp az Eagles of Death Metal koncertjén bulizott, amikor az Iszlám Állam terroristái lövöldözni kezdtek a tömegben: Laurát hatszor lőtték meg, három golyó a mellkasában, három pedig a hasfalában landolt. Emellett eltört a karja és a csípője, két ujja pedig leszakadt.

Laura körülbelül két hete lépett a javulás útjára. Eleinte csak szemmozgásával kommunikált a családjával, azonban ma már beszél is, és kérdezősködik a támadással kapcsolatban. Testvére a The Sunday Timesnak elmondta, hogy az volt Laura első kérdése, hogy mi is történt pontosan, hisz szörnyű rémálmok gyötörték a kóma alatt, és azzal is tisztában volt, hogy sokan vesztették életüket november 13-án. Testvére szerint az énekesnő egyedül a mészárlás első másodperceire emlékszik.

Laura családja reméli, hogy valamikor újra színpadra tud majd állni, de szinte biztos, hogy a következő évet még kórházban tölti.

A Bataclanban elkövetett terrorcselekmény során 352 ember sérült meg és 130 vesztette életét.