Több, mint 12 ezer új hallgatót fogadhat a Debreceni Egyetem – videóval

Az úgynevezett Diplomás Pályakövető Rendszer adatai szerint a Debreceni Egyetemen végzett hallgatók 90-95 százaléka fél éven belül el tud helyezkedni a munkaerőpiacon. Mindez az itt megszerzett elméleti tudásnak és az egyre inkább gyakorlatorientált képzéseknek köszönhető. A Debreceni Egyetem 14 kara idén több, mint 12 ezer hallgatót vár. A mai sajtótájékoztatón elhangzott: idén tovább bővül a duális képzést biztosító szakok köre.

– A mostani felvételi eljárás során a Természettudományi Kar hirdet meg új duális képzést villamosmérnöki és vegyészmérnöki területen. Természetesen az eddigi duális szakjaink továbbra is indulnak, itt jelentősen bővült a vállalati partnerek köre is – mondta el Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

A piacképes diploma megszerzése mellett a pezsgő diákélet is komoly vonzerőt jelent az idejelentkező hallgatók számára – ezt mondta Molnár Dániel, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának kabinetfőnöke. Az egyetemen 4800 kollégiumi férőhely és széleskörű ösztöndíjrendszer is várja a leendő elsősöket.

– Aki egy kicsi pluszt is teljesít az egyetemi évei során, részesülhet tanulmányi ösztöndíjban, művészeti ösztöndíjban, sportösztöndíjban. Lehetőségük van arra a hallgatóknak, hogy külföldi egyetemeken több hónapot vagy akár évet is eltöltsenek – hallhattuk Molnár Dánielt.

A 2016-17-es tanévre február 15-éig lehet jelentkezni, de csak elektronikus formában. A felvételi ponthatárokat július 26-án hozzák nyilvánosságra.

DehirFelvételi: egy hét van a határidőig