Tizenöt év fegyházat ért Debrecenben a gyilkosság és a kifosztás

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, így emberölés bűntette és kifosztás bűntettének kísérlete miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2013 augusztusában Miskolcon a vádlott és a sértett P. T. együtt italozott egy sörözőben. Később a város egyik parkos területén pontosan meg nem állapítható okból a két férfi összeverekedett, a vádlott folyamatosan bántalmazta a sértettet, egy éles, hegyes támadóeszközzel huszonöt alkalommal megszúrta a férfit, illetve több karcolásos sérülést is okozott neki. Meg is rúgta a földre került áldozatot, aki a járdához csapódott.

A vádlott ezt követően a sértett nadrágjának zsebeit átkutatta illetve a hátizsákját is felvette, majd elment a helyszínről.

A mentőszolgálat munkatársai a súlyosan bántalmazott férfit kórházba szállították, a szakszerű orvosi ellátás ellenére azonban ismétel kómába esett és az alkalmazott légzés-keringés támogatás ellenére néhány hét múlva meghalt.