Tíz hónap fogházra ítélték a gyalogost halálra gázoló sofőrt Debrecenben

Tíz hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly nyáron halálra gázolt egy idős nőt a Dóczy József utcában található egyik zebrán. A balesetben az áldozat férje, egy 81 éves férfi súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett. Az autót vezető 26 éves pizzafutárt 3 és fél évre eltiltotta a vezetéstől a bíróság.

Ítéletet hozott a bíróság

Ítéletet hozott a bíróság

A Dehir.hu a balesettel kapcsolatban június 1-jén azt írta, hogy az előzetes információk szerint a sofőr nem volt ittas és kábítószert sem fogyasztott, ugyanakkor nagyon fáradt volt. A hétfőn megtartott bírósági tárgyaláson kiderült, a pizzafutárként dolgozó férfi éppen az utolsó megrendelését szállította ki aznap éjszaka. Húsz hívást kapott a műszakja alatt, kimerült volt, s ha csupán egy másodperccel hamarabb fékez, akkor elkerülhető lehetett volna a tragédia.

Az ítélethirdetéskor a bíró az indoklásban azt mondta, az ügyben csak áldozatok vannak. A 26 éves  sofőr mélyen megbánta a tettét és beismerte, hogy a megengedettnél nagyobb, 65-67 kilométer per órás sebességgel közlekedett azon az útszakaszon, ahol maximum ötvennel lehetett volna haladni.